joi, 29 octombrie 2009

Tura Piatra Craiului - 24.10.2009

Intr-o zi de toamna ne-am strans 15 insi in Gara Brasov de unde am plecat cu trenul de 8.10 catre Zarnesti. Cu toate ca in urma cu o saptamana ninsese, vremea era superba, iar atmosfera foarte curata. Ajunsi in Zarnesti am inaintat catre Fantana lui Botorog unde am facut o mica pauza pentru a ne putea aranja lucrurile si pentru a stabili traseele. Urcarea pana in Poiana Zanoaga a fost foarte lejera, iar peisajul superb datorita anotimpului.
Panorama facuta din Poiana Zanoaga.
Am hotarat ca odata ce ajungem la Cabana Curmatura sa ne impartim in doua grupe, una care va urca pe Piatra Mica, iar cealalta grupa va urca pe Vf. Turnul si se stabilise ca vom cobora pe Padina Popii, dar am avut mici probleme la urcare asa ca am coborat pe Karol Lehman.
Ajunsi la cabana ne-am odihnit, am mancat si ne-am aprovizionat cu apa.
Condusi de catre Adi am inceput sa urcam catre creasta Craiului impreuna cu Bogdan A., Andrei, Bogdan, Cristina, Liviu, Iulian, Gabi. Urcarea a fost relativ usoara, iar pe o portiune am fost urmatiti de o capra neagra din padure care privea, nemiscata, urcarea noastra.
Ajunsi mai sus se puteau observa trei masive din curbura Orientalilor (Postavaru, Piatra Mare, Ciucas) aliniate si perfect vizibile. Peste creasta Pietrei Mici se observau Bucegii cu zapada pe ei.In varf era putin mai racoare din cauza vantului, dar lumina soarelui era puternica. Coborarea pe Karol Lehman a fost usurica si am mers destul de repede. Am ajuns in Zanoaga unde ne-am intalnit cu grupul care urcase in Piatra Mica, dupa care am pornit impreuna spre Zarnesti de unde am luat trenul de 18.50.


Raportul turei il gasiti si pe blogul lui Bogdan: RT: Piatra Craiului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu