miercuri, 11 ianuarie 2012

Poiana Brasov - 10.01.2012

Repede mai trece timpul asta in vacanta, naiba sa-l ia. Mi-se pare ca am fost la schi ieri seara, cand de fapt am fost acum doua zile. Iarasi am amanat sa scriu pe blog cu toate ca imi propusesem sa scriu imediat cum ajung la un calculator.

Nu e prea mult de povestit, dar sunt convins ca o sa uit sa mentionez unele lucruri chiar si dupa 2 zile.

Asadar am plecat din Brasov impreuna cu Cornel Mic si Cezar, n-am fost prea multi fiindca am vrut sa mearga treaba mai repede.

Am urcat cu autobuzul de poiana de la ora 20 fix, am ajuns in poiana pe la 20.30, am mers putin pe jos pana la drumul vechi si am inceput sa coboram. Am ajuns jos la Pietrele lui Solomon in vreo 10 minute cu tot cu pauze si alte minuni, iar de acolo am luat 50B pana in Livada de unde ne-am urcat din nou in autobuzul 20. In poiana am ajuns pe la ora 22.

Am facut mai multe poze pe partia Bradu', majoritatea praste fiindca nu prea reuseam sa focalizez pe intuneric.

A 2-a coborare am hotarat sa o facem pe drumul forestier, dar datorita faptului ca m-am lalait eu cu fotografiile s-a facut tarziu si nu mai eram siguri daca o sa prindem ultimul autobuz de la Pietre. Dupa ce am mers la deal pe schiuri pe drumul forestier si ne-am intalnit si cu doi Bambi, am dat de o partie abandonata ( cea unde a fost trambulina ) si ne-am hotarat sa coboram pe ea. Era acoperita de pulvar si din cand in cand cate un pui de brad ascuns sub zapada. Spre dezavantajul meu am abordat o cobarare lina pana cand mi-am incalecat schiurile, din cauza zapezii prea pufoase, am mai mers vreo 3-4 metrii pe un schiu si am cazut. Dupa 5 minute in care m-am chinuit sa-mi localizez, sa-mi recuperez si sa-mi pun celalalt schiu m-am hotarat sa ii dau blana la vale fara sa ma mai complic cu pluguri, cristiane si alte minuni. Am ajuns din nou in Poiana de unde ne-am indreptat spre Drumul Vechi.

La un moment dat mi-am pierdut frontala, stiu doar ca nu mai era acolo unde o pusesem, iar noi nu mai aveam timp sa ne intoarcem sa o cautam, si ar fi fost si sanse mici sa o mai gasim. Ma oftic ca n-am uitat-o acasa, fiindca si asa nu o folosisem deloc in noaptea aceea.

Dr. Vechi l-am coborat in 5 minute, fara odihna fara nimic, mers la viteza maxima ca sa prindem autobuzul. Imediat cum am ajuns la bariera de la Solomon am vazut si autobuzul care tocmai venea. Am avut un noroc imens ca a venit. Din cate am inteles de la sofer, e prima oara cand ia pe cineva din statia aceea la ora 12 noaptea si am avut noroc ca a mai venit pana acolo.

Cornel a coborat la Star ca sa treaca Tampa pana-n Racadau, Cezar pe Castanilor sa-si ia un sendvisch de la Nicoli dupa care am salivat toata noaptea, iar pe mine m-a dus pana la faget ca era in drumul lui spre depou, mai ceva decat cu taxiul. Daca ar fi fost sa mearga pe traseul lui normal ar fi trebuit sa merg incaltat in clapari toata strada 13 Decembrie pana la mine la Faget si cred ca asi fi murit mergand. Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi fost sa nu vina autobuzul la Solomon si sa merg de acolo pe jos pana acasa.


2 comentarii:

  1. Intre timp zapada a crescut, temperatura a scazut, si probabil multe alte lucruri noi s-au mai intamplat intr-o luna si ceva...ma refer la distanta in timp dintre ultima scriere si azi...
    Cu o arzatoare dorinta de a citi , semnez anonim :)

    RăspundețiȘtergere
  2. O carte de vizita superba. Pacat ca iarna asta asa de rece a "blocat" blogul tau la data de 10.01.2012. Poate acum, cand primavara e pe trecute si vine vara, sa porneasca si torentul cuvintelor tale ...

    Traian si buni Magda (cu un blog personal)

    RăspundețiȘtergere