marți, 22 mai 2012

Brasov Marathon - 19 Mai 2012

Dupa saptamani intregi de alergat dupa bani, sponsorizari si autorizatii a venit si a trecut, ca si cum nici nu ar fi fost, Maratonul Brasovului. A meritat fiecare clipa dedicata acestui eveniment CPNtist, iar rezultatul muncii noastre a fost apreciat de oamenii care au venit la alergat din intreaga tara.


Cu o zi inainte de maraton au venit medaliile de finish-er, cele de locuri, cupele, tricourile si premiile. Toate aceste trebuiau aranjate, asamblate s.a.m.d., iar acestea s-au intamplat fireste la mine acasa, mai bine spus la Cezar in camera. Am stat pana tarziu in noaptea aceea de vineri ca sa terminam cu toate aranjarile pentru maratonul de dimineata. Eu am tras pe dreapta putin mai repede decat restul lumii, aceasta fiind pe la ora doua. Mi-am pus dopurile in urechi si i-am lasat in voia lor sa lucreze la ce au avut de lucrat. Eu am dormit  4 ore fata de restul care abia au inchis un ochi toata noaptea.


La 6:30 dimineata am fost trezit, fiindca trebuia sa plecam in Piata Sfatului si sa ne instalam corturile, bannerele si multe altele. M-am spalat repede, iar impreuna cu Cezar am pornit cu bicicletele intr-acolo, depasind pe traseu lumea care plecase pe jos de acasa.


Toate chiturile de participare au fost aduse cu una din masini, astfel noi nu am carat nimic pana acolo. Un chit de participare continea un tricou, tot felul de flyere si reviste publicitare, numarul de participare si 4 ace de siguranta pentru prinderea acestuia. Am mentionat si acele de siguranta fiindca multi ar zice ca e o nimica toata, dar numai noi stim cum e sa selectezi cate 4 ace si sa le agati intre ele...

Au inceput sa mai apara voluntari si organizatori, au mai venit materiale, corturi si au venit si gardurile de la jandarmerie. Am montat bannerele si corturile, apoi ni s-a facut instructajul cu ceea ce trebuie sa facem in posturi. Pe la ora 9:00 am plecat impreuna cu Liviu in postul nostru de pe Tampa. Am urcat lejer pe serpentine, iar in 30 de minute eram sus si faceam poze orasului si celor din Piata Sfatului. Am stat sa vedem startul deoarece eram la 100 de metri de locul in care trebuia sa stam, astfel aveam tot timpul din lume. Dupa alte poze ne-am dus in post si a inceput sa ne ia frigul, fiindca nu era o zi insorita, a fost o vreme superba pentru alergatori, nu si pentru arbitri. As fi preferat sa ma prajesc ca o soparla la soare decat sa fiu congelat.


Am facut putin peste 200 de poze celor care au alergat la maraton si inca nu le-am uract pe 'net, cred ca ma injura toti, dar o sa-mi fac timp saptamana aceasta si pentru ele (Blogul pe primul loc).

Dupa ce au trecut cei de la maraton si a doua oara prin postul nostru, am putut sa ne intoarcem si noi la finish, unde am mancat din ultimele portii de paste. Foarte bune pastele, mai ales sosul facut de mama unui CPNtist. Pe la jumatatea premierii a inceput ploaia, s-a oprit repede apoi ne-am apucat sa strangem si sa demontam lucruri.

Toate fiind stranse si puse in masini lumea s-a indreptat catre o bodega din oras sa bea o bere, eu m-am indreptat catre pat. Mi-am pus dopurile in urechi si dus am fost. La un moment dat a incercat Tedi sa ma trezeasca fiindca venise Sendre cu duba sa descarce baxuri de apa si bannere pentru a le depozita cateva zile la mine pe balcon. Saracii le-au carat singuri dupa ce eu m-am intors mârâind pe partea cealalta si mi-am pus perna in cap.

Am dormit 5 ore, dupa care m-am trezit la ora 23:00, am mancat si aproape m-am culcat la loc.A doua zi am lenevit toata ziua, mai putin seara cand m-am hotarat cu Cezar sa tragem un gem din cele doua lazi de mere pe care le aveam pe balcon, ramase de la maraton. Cezar a participat la taierea lor, iar  eu la rasul lor, apoi cand m-a ajuns din urma a trecut si el la ras. Toata treaba aceasta a durat aproximativ 3 ore, dar ne-am ales cu peste 10 kg de gem de mere care inca sta sub patura la caldurica.
Making of: Click me !

Cred ca ajunge cat am scris, daca am uitat ceva de mentionat voi adauga pe viitor.
2 comentarii: