miercuri, 20 iunie 2012

Magura - Rasnov - 3 Iunie 2012

A fost o tura superba, asta, din punctul meu de vedere.
Am fost impreuna cu Cezar, Manu mic si fratele lui Andrei. Din Brasov am plecat cu bicicletele cu trenul de la ora 8 dimineata si ne-am luat bilete si pentru biciclete pentru a nu avea probleme cu nasu.

La ora 9 am ajuns in Zarnesti, vremea era mirifica, am verificat cauciucurile, am ridicat saua si am pornit la drum. Am avut un bagaj micut la mine, cu prea putina apa. Prin centrul Zarnestiului ne-am oprit sa ne cumparam dulciuri de la o alimentara. Pungile cu rahat au fost exceptionale, nu cred ca o sa mai fie tura prin apropierea Zarnestiului in care sa lipseasca rahatul.

Drumul prin oras a fost lung ca de obicei, dar de data asta macar eram pe biciclete si a fost mult mai placut. Am iesit din Zarnesti, pana la Fantana lui Botorog am mers lejer pe forestier, iar de la fantana am cotit stanga pe serpentinele care duceau spre ,,Sat Magura". La capatul acestora, obositi fiind am avut norocul de a vedea un peisaj frumos.

In Magura am facut putine poze, apoi am pornit spre ,,Sat Pestera"; chiar cand credeam ca am terminat cu urcarile dadeam de urcari din ce in ce mai abrupte pe care chiar nu le puteam urca pe bicicleta. Am mai facut poze pe traseu si am ajuns intr-un final si in Pestera de unde vroiam sa coboram in Moeciu. Dar nu am facut lucrul acesta deoarece am ratat curba spre Moeciu si am mers spre Magura din nou. Am ratat cotitura deoarece mergeam cu viteza la vale si cu toate ca am vazut-o nu ne-am putut opri  pur si simplu, asa ca am continuat.

Ne-am oprit intr-un final la o alta intersectie, unde ne-am gandit ce sa facem, sa ne intoarcem pe o urcare nasoala sau sa mergem din nou in Magura si sa coboram in Moeciu de acolo. Am decis sa mancam pana la urma. Am mancat, mai mult dulciuri decat mancare, apoi a realizat Cezarul ca are o problema... si una maricica. Avea pana pe spate. In timp ce mancam am decis ca mergem prin Magura si asa a ramas. Pana in Magura a mers Cezar pe langa bicicleta deoarece nu aveam pompa la noi pentru a repara pana. In sat am pierdut vreo ora cautand si reparand pana, apoi am pornit din nou la drum.
Coborarea din Magura in Moeciu a fost criminala, si la propriu si la figurat; era sa mor de vreo 2 ori, dar a fost si foarte faina.

In Moeciu am oprit iarasi la un magazin de unde ne-am luat inghetata. Apoi ne-am dus in Bran la Braneanu acasa. Unii au baut o bere, altii o apa. Am admirat colectia lui si a surori lui de numere de concurs. Iar dupa vreo jumate de ora de povestit am plecat spre Sohodol.

Din Bran am inceput sa urcam si sa urcam si parca nu mai ajungeam odata in varful dealului de unde trebuia sa coboram spre Rasnov. Pana la urma am ajuns, dar (exista si un dar) am facut si eu o gluma: cum ca are Cezar pana. Am ras, ne-am gandit ce nasol ar trebui sa fie in varf de deal sa faci pana... eh ma uit eu mai bine si chiar avea pana... acuma incearca sa ii explici ca nu mai glumesti... A realizat si el la un moment dat ca nu mai glumea nimeni si au pornit injuraturile de toti sfintii.

Am coborat vreo jumatate de km cu Cezar pana am gasit pe cineva cu pompa, partea proasta a fost ca nu am reusit nici cum sa lipim petecul pe camera lui infecta. am renuntat, nu mai aveam nici lipici nici petece. Am hotarat ca sa continui cu Manu si Andrei, Cezar urmand sa se intoarca cu ocazia sau pe jos pana in Brasov din Bran (destul de neplacut).
Am urcat din nou pana pe varful acela unde ma asteptau baietii. Le-am dat vestea cea rea si am pornit. De acolo am coborat putin, am gresit drumul apoi am urcat din nou si am ajuns intr-un final pe drumul cel bun. Cum toate erau bune si frumoase a trebuit sa se mai intample ceva rau. Schimbatorul lui Andrei a indoit urechiusa cadrului pe care statea prins, astfel ii intra intre spite si nu mai putea sa mearga. Am mai pierdut si acolo o jumatate de ora pana ma reparat oarecum schimbatorul cat sa poata merge la vale. Am avut noroc ca de acolo a fost numai coborare pana in Glejerie.

Din Glejerie pana in rasnov am pedalat ca nebunu, deoarece la 6 seara eram invitat de Tifrea in oras, fiind ziua lui. In Rasnov m-am despartit de cei doi frati si am pornit spre Brasov pe asfalt. Oribil a fost, am avut numai vant din fata si nu se mai termina odata drumul.

Am ajuns acasa intr-un final, m-am spalat si cand sa plec apare si Cezar. Avea bicicleta facuta, venise pe ea din Bran. 

Inainte de a pleca am tinut sa-l oftic pe Cezar spunandu-i cat de faina a fost coborarea din Sohodol pana in Glejerie. Si cam atata. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu